Chinese Kool Koken

Het is erg lekker om Chinese kool te eten. Maar hoe kook je het nu eigenlijk? Je kunt Chinese kool op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt er voor kiezen om het te roerbakken of te smoren, maar veel mensen kiezen ervoor om de kool te koken. Chinese kool kan je prima gebruiken om bijvoorbeeld te verwerken in nasi of bami. Maar het zal ook heerlijk smaken in een salade. Je kunt Chinese kooleinden dus voor meerdere maaltijden klaarmaken. Het is dan ook aan te raden om het eens te proberen.

Koken van Chinese kool

Voordat je Chinese kool gaat koken, moet je eerst de kool goed schoonmaken. Vervolgens kan de kool in brede repen worden gesneden. Als je dit gedaan hebt moet je de kool nog een keer goed schoonmaken voordat je deze gaat koken. De Chinese kool moet dan beetgaar worden gekookt in ongeveer 10 minuten tijd. Doe dit in een pan met water en doe er wat zout bij. Wanneer de kool is gaar gekookt kan je het afgieten. Vervolgens kan je het gebruiken waarvoor je het nodig hebt.Meer mogelijkheden

Echter, als je de kool wilt gebruiken om het bijvoorbeeld te verwerken in een maaltijd van nasi of bami, kan je er beter voor kiezen om de Chinese kool te roerbakken. Doe dit voor ongeveer 5 minuten. Ook kan de kool dan beter in kleinere repen worden gesneden. Chinese kool smaakt eigenlijk helemaal niet naar kool. De kool kan ook rauw gegeten worden. Wanneer je Chinese kool gaat klaarmaken, doe je er goed aan om te kijken op welke wijze je het beste de kool kunt klaarmaken. Vaak is koken de meest voor de hand liggende optie, maar soms kan het beter zijn om de kool juist te roerbakken.