Chinese Kool Stamppot

Een lekkere stamppot, wie houdt er nou niet van? Heb je wel eens een Chinese kool stamppot gegeten? Dat is een stamppot die niet iedereen kent. En weet je wat het mooie is? Je kunt de kool heel eenvoudig zelf bereiden. De Chinese kool stamppot zal binnen een halfuur klaar zijn, waardoor je snel kunt gaan smullen! Het maken van een Chinese kool stamppot is een genot op zich. Wanneer je het aan het bereiden bent is het genieten geblazen!Chinese kool stamppot ingrediënten:

  • 1,2 kilo aardappels
  • 1 Chinese kool
  • scheutje melk
  • zout
  • 150 gram magere spekblokjes

Bereidingswijze:

Als je een Chinese kool stamppot wilt maken, moet je eerst de aardappels schillen. Als je ze hebt geschild dienen ze gesneden te worden. Kook ze in water met zout gaar. Ondertussen kan de Chinese kool fijn gesneden worden. Ongeveer één derde van de koel moet in een klein beetje water worden gekookt. De kool kan daarna worden afgegeten. Doe een beetje olie in een pan en bak hier de spekjes in gaar. Vervolgens kunnen de aardappels worden gestampt. Voeg vervolgens de Chinese kool erbij en roer alles goed door. Er is nog een deel rauwe kool over, vergeet deze niet toe te voegen. Doe dan de gaar gebakte spekjes erbij. Als het nodig is kan je er een scheutje melk bij doen, maar maak het geheel niet te drassig.
Tips voor een chinese kool stamppot

Een Chinese kool stamppot is erg lekker om te eten. Maar je kunt ook heel goed eigen invullingen meegeven aan de maaltijd, dat kan immers een verrassend effect geven aan de stamppot. Wanneer je dus een lekker idee hebt, moet je dit zeker toevoegen. Het zal de smaak van de Chinese kool ten goede komen.